Wielerhappening in Peer

affiche wielerhappening 30 juli 2016 - beeld vierkant

Criterium voor nieuwelingen en juniores op 30 juli in Peer

 

Op zaterdag 30 juli wordt er opnieuw gekoerst in Peer. Inderdaad, bijna dag op dag 3 jaar na de laatste Nacht van Peer zijn de Peerse kasseien nog eens het decor voor een wielerwedstrijd. Het wielergebeuren maakt immers deel uit van de ‘Nacht van de tofste peer’, een happening waarmee Peer afscheid neemt van de kasseien in het centrum. Begin augustus starten de werken voor de aanleg van een fietsstraat (de eerste die in Vlaanderen door een stadscentrum loopt) waarbij de kasseiverharding plaats maakt voor een betonverharding. Het wielergebeuren op 30 juli bestaat uit twee wedstrijden: een criterium voor nieuwelingen en een criterium voor juniores. De nieuwelingen starten om 17.30 uur, de juniores gaan om 19 uur van start. Het aantal deelnemers is beperkt. Renners schrijven daarom best op voorhand in via mail naar koen.wellens@skynet.be.