Een nieuwe kracht meld zich aan.

toelen-brecht

De zoektocht naar een nieuwe bekwame voorzitter zal niet makkelijk zijn. Limburg heeft meer dan ooit nood aan een sterk maar vooral bekwaam iemand met nieuwe, frisse ideeën. Iemand die zo weinig mogelijk binding heeft met het huidige bestuur en zo zonder vooroordelen kan starten. Iemand die kan samenwerken en kan luisteren naar anderen. We hebben al weet van iemand die geïnteresseerd is: Brecht Toelen ! Een nog maar 23 jarige knaap met een lerarenopleiding die gepassioneerd is door het wielrennen. Iedereen die het jeugdveldrijden van dichtbij volgt, kent hem en eert hem. Bij het grote publiek is hij wellicht niet zo gekend omdat hij absoluut geen tafelspringer is. Wel een harde werken met frisse en goede ideeën. Dat heeft hij al bewezen. Als één van de mannen van de ondertussen zeer geroemde en ook zeer goede site startbox waarin vooral het jeugd- en damesveldrijden in de schijnwerpers wordt gezet, is hij zeer geliefd bij renners en supporters. Het afgelopen seizoen heeft hij met een schitterende inrichting van de veldrit in Hechtel zijn organisatietalent aan het grote publiek getoond. Nu al werd hem gevraagd om met zijn sterk start-box-team volgend jaar het kampioenschap van Vlaanderen veldrijden voor aspiranten in te richten. Bovendien is hij communicatief heel vaardig, zonder grootsprakerig te doen. Hij is ook de webdesigner van tal van persoonlijke sites van renners. Onlangs werd hij gevraagd om een website te maken voor de Limburgse afdeling om zo de communicatie naar buiten te verbeteren. De website is mooi. Alleen blijven voorlopig de pagina’s die door de bestuursleden van de wielerbond moesten worden ingevuld zo goed als leeg.“ Ik wil inderdaad heel graag een functie opnemen in het Limburgse bestuur, mocht ik die kans krijgen”, meldt hij. “Waarom niet als voorzitter, maar dat hoeft niet echt. Ik ken trouwens niet de geplogenheden om je kandidaat te stellen en ik weet zelfs niet of ik daar voor in aanmerking kom. Maar je kan ook als niet-voorzitter mooie dingen mee helpen realiseren. Mocht ik de kans krijgen dan zal ik er zeker voor gaan.”De zoektocht naar een nieuwe bekwame voorzitter zal niet makkelijk zijn. Limburg heeft meer dan ooit nood aan een sterk maar vooral bekwaam iemand met nieuwe, frisse ideeën. Iemand die zo weinig mogelijk binding heeft met het huidige bestuur en zo zonder vooroordelen kan starten. Iemand die kan samenwerken en kan luisteren naar anderen. We hebben al weet van iemand die geïnteresseerd is: Brecht Toelen ! Een nog maar 23 jarige knaap met een lerarenopleiding die gepassioneerd is door het wielrennen. Iedereen die het jeugdveldrijden van dichtbij volgt, kent hem en eert hem. Bij het grote publiek is hij wellicht niet zo gekend omdat hij absoluut geen tafelspringer is. Wel een harde werken met frisse en goede ideeën. Dat heeft hij al bewezen. Als één van de mannen van de ondertussen zeer geroemde en ook zeer goede site startbox waarin vooral het jeugd- en damesveldrijden in de schijnwerpers wordt gezet, is hij zeer geliefd bij renners en supporters. Het afgelopen seizoen heeft hij met een schitterende inrichting van de veldrit in Hechtel zijn organisatietalent aan het grote publiek getoond. Nu al werd hem gevraagd om met zijn sterk start-box-team volgend jaar het kampioenschap van Vlaanderen veldrijden voor aspiranten in te richten. Bovendien is hij communicatief heel vaardig, zonder grootsprakerig te doen. Hij is ook de webdesigner van tal van persoonlijke sites van renners. Onlangs werd hij gevraagd om een website te maken voor de Limburgse afdeling om zo de communicatie naar buiten te verbeteren. De website is mooi. Alleen blijven voorlopig de pagina’s die door de bestuursleden van de wielerbond moesten worden ingevuld zo goed als leeg.“Ik wil inderdaad heel graag een functie opnemen in het Limburgse bestuur, mocht ik die kans krijgen”, meldt hij. “Waarom niet als voorzitter, maar dat hoeft niet echt. Ik ken trouwens niet de geplogenheden om je kandidaat te stellen en ik weet zelfs niet of ik daar voor in aanmerking kom. Maar je kan ook als niet-voorzitter mooie dingen mee helpen realiseren. Mocht ik de kans krijgen dan zal ik er zeker voor gaan.”

Beste mensen van het huidige bestuur… neem die man bij de hand. Denk aan de toekomst van het Limburgse wielrennen. Jullie kennen hem en ook zijn kwaliteiten. Leg jullie echo’s aan de kant en geef hem een kans. De toekomst is aan de jeugd. En als daar dan ook nog een witte merel tussen zit die bereid is verantwoordelijkheid op te nemen en daar ook het talent voor heeft… laat hem niet wegvliegen. 

Overgenomen van de site Wiellimb .