Vergunningsaanvraag materiaalpost cyclocross

 

V/A – Vergunning begeleider materiaalpost 04/08 Veld    Een kleine samenvatting met V/A over de nieuwe reglementering i.v.m. de aanwezigheid in de materiaalpost tijdens een cyclocrosswedstrijd

V/A

V: Wat als er 2 materiaalposten zijn?

A: Dan dient de renner vooraf vier personen door te geven aan het college van commissarissen. Het is belangrijk om steeds te weten wie in de materiaalposten staat en voor welke renner.

V: Is er een minimumleeftijd voor de vergunning ‘begeleider materiaalpost’?

A: Ja, je kan slechts vanaf de leeftijd van 16 jaar een vergunning begeleider materiaalpost aanvragen.

V: Ik wil in de materiaalpost staan voor een buitenlandse renner/renster. Moet ik een vergunning in het buitenland nemen?

A: Neen, de vergunning begeleider materiaalpost is gebonden aan de houder, niet aan de renner/renster waarvoor je in de post staat. En een vergunning bij Wielerbond Vlaanderen is gebonden aan de plaats van domiciliëring van de houder. Dus neen, je dient een vergunning aan te vragen bij Wielerbond Vlaanderen.

V: Ik ben reeds in het bezit van een andere vergunning (renner, mecanicien neutrale wagen, ploegleider, …). Moet ik dan nog een extra vergunning ‘begeleider materiaalpost nemen’?

A: Nee, iedereen met een vergunning afgesloten bij Wielerbond Vlaanderen mag in de materiaalpost staan. Dit beperkt tot twee personen per renner, waarvan de identiteit voorafgaand aan de inschrijving moet worden doorgegeven aan het college van commissarissen.

V: Ik ben als recreatief lid aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen en heb een recreantenvergunning. Kan ik hiermee in de materiaalpost staan?

A: Neen. Aangezien deze vergunning niet verbonden is aan de UCI, en je dus niet de reglementen en statuten ondertekend, is deze niet geldig.