SVS Wedstrijden te Zolder Terlaemen op 22 10 2016

                                              

       svs                                                                         OPEN ONTMOETING VOOR LEERLINGEN EN LEERKRACHTEN OMLOOP TERLAEMEN- ZOLDER  

–  zaterdag  22 oktober 2016

 

                                     

Algemeen

De open ontmoeting wielrennen, is een organisatie van de Stichting Vlaamse Schoolsport Limburg i.s.m. de Wielerbond Vlaanderen (WBV)- afdeling Limburg en de Vlaamse wielerschool Limburg o.l.v. Marc Wauters en m.m.v.  de omloop Terlaemen-Zolder, de gemeente Heusden-Zolder en het Rode Kruis Heusden-Zolder.

 

Voor wie

Voor alle jongens en meisjes, leraars en leraressen, voor niet-vergunninghouders (=niet-aangeslotenen) en voor vergunninghouders van de wielerfederaties (WBV, NFCWB, …).

MINIMUM LEEFTIJD: geboren in 2008

 

Programma

 

Het programma van deze open ontmoeting voorziet het vertrouwde programma met de wegritten op de omloop voor niet-aangeslotenen en aangeslotenen in combinatie met de behendigheidsproeven en een spurtproef.

 

> Behendigheidsproeven (va. 9.15u – 12.25u) – cartcircuit Een behendigheidscircuit met een aantal fietsproeven van WBV onder toezicht van een erkend opleider. Keuze van de fiets is vrij.

Alle deelnemers kunnen zich hier aan te melden! Doorlopende deelname mogelijk.

> Tijdrit (va. 9.15u – 12.25u) – cartcircuit Deze spurtproef gebeurt onder de begeleiding van ervaren begeleiders. Keuze van de fiets is vrij. Alle deelnemers kunnen zich hier aan te melden! Doorlopende deelname mogelijk.

> WEGRITTEN op de omloop.   (tijdschema) (2)

09.15 uur Reeks 1 (Basisonderwijs) Reeks 2 (Basisonderwijs) (Wordt gestart 2 min. na Reeks 1) VH geboren in 2005 en 06 2 ronden (8 km) gecontroleerd achter voorrijders. VH geboren in ’07 en ’08 2 ronden (8 km) gecontroleerd achter voorrijders.
ca.09.19 uur Reeks 3 (Basisonderwijs) (Wordt gestart 2 min. na Reeks 2 ) NA geboren in ’05, ’06, ’07 en ’08 1 ronde (4 km) gecontroleerd achter voorrijders.
ca.09.40 uur Reeks 4 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’04 (meisjes ’04 en ’03) 2 ronden (8 km)gecontroleerd achter

voorrijders.(Laatste 500m vrij).

ca.10.10 uur Reeks 5 (Secundair onderwijs) VH geboren in ’04 en ’03 (meisjes ’04, ’03 en ’02) 4 ronden (16 km).
ca.10.40 uur Reeks 6 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’03 (meisjes ’02) 2 ronden (8 km)gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
ca.11.10 uur Reeks 7 (Secundair onderwijs) VH geboren in ’02 (meisjes ’01) 5 ronden (20 km).
ca.11.55 uur Reeks 8 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’02 (meisjes ’01) 3 ronden (12 km)gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
ca.12.25 uur Reeks 9 (Leerkrachten dames & heren) Leerkrachten (dames en heren) 7 ronden (28km)- eerste 2 ronden in groep. Leerkrachten t.e.m. 39j, 40j – 49j en 50j. en ouder (3 cat.) Modaliteiten zie verder.
ca.13.20 uur Reeks 10 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’01 en ’00 (meisjes ’00 en ’99) 3 ronden (12 km)gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
ca.13.50 uur Reeks 11 (Secundair onderwijs) VH geboren in ’01 en ’00 (meisjes ’00 en ’99) 6 ronden (24 km).
ca.14.40 uur Reeks 12 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’99 en vroeger (meisjes ’98 en vroeger) 4 ronden (20 km)gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
ca.15.25 uur Reeks 13 (Secundair onderwijs) VH geboren in ’99 en vroeger (meisjes ’98 en vroeger) 7 ronden (28 km).

Belangrijk

– De deelnemers moeten zich minstens 30 minuten voor het begin van hun reeks aanmelden op het secretariaat. – De aangeslotenen(vergunninghouders) dienen hun wielerboekje en vergunning voor te leggen en te laten afstempelen. – De deelnemers dienen ten minste 10 minuten voor de start van hun reeks op de startplaats aanwezig te zijn. – Bij een te groot aantal deelnemers kunnen reeksen opgesplitst worden.

– Kleedkamers zijn voorzien even voorbij de start in de Boxen van de pitlane. – De douches bevinden zich onder in de controletoren bij de start. – Voor de samengestelde reeksen wordt desgevallend een apart klassement opgemaakt. – Info over de maximale verzetten voor vergunninghouders (zie Wiebo Wielergids) kan u hier raadplegen.

 

Deelnamebijdrage

 

Deelname in de onkosten: 1,5 Euro (bij het afhalen van het rugnummer betaalt men 2,5 Euro, bij inlevering ontvangt men 1 Euro terug).

 

 

 

 

 

 

Aandenken – medailles

 

Het uitreiken van de aandenken en medailles gebeurt onmiddellijk na afloop van de rit op de omloop voor alle reeksen!

Basisonderwijs

– deelname-aandenken voor alle deelnemers. Secundair Onderwijs:

– Vergunninghouders(=Aangeslotenen): medailles voor de eerste drie van elk geboortejaar en geslacht.

– Niet-vergunninghouders(=Niet-Aangeslotenen): medailles voor de eerste drie van elk geboortejaar en geslacht.

 

Leerkrachten

 

Omwille van de promotie van de wielersport naar de leerlingen, vragen wij aan de deelnemende leerkrachten om ook effectief promotie te voeren voor dit fietsevenement en minstens 4 leerlingen mee te brengen naar deze schoolsportactviteit. (M.a.w. leerkrachten kunnen slechts deelnemen indien zij met 4 leerlingen, vergunninghouders of niet-vergunninghouders, deelnemen). Gedubbelde leerkrachten/renners kunnen uit koers genomen worden. Apart damesklassement.

 

Belangrijke aandachtspunten

 

Valhelmen zijn verplicht. Ter plaatse worden er valhelmen tegen een waarborg uitgeleend. De rugnummers worden eveneens tegen een waarborg uitgeleend. Koersfietsen (20 stuks) worden ter beschikking gesteld voor deelnemers die geen koersfiets bezitten. Opgelet het aantal is beperkt en deze zijn met een vast versnelling. Omwille van het aantal deelnemers aan dit fietsevenement, graag zoveel mogelijk zelf fiets voorzien!

Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij hun identiteitskaart meebrengen, de vergunninghouders (aspiranten,nieuwelingen en juniores WBV / NFCWB) / …) hun vergunning en wielerboekje (voor te leggen en te laten afstempelen).

Inschrijven

 

De inschrijvingen moeten uiterlijk op 07 oktober 2016 toekomen op volgend adres: SVS – Limburg, Mooksteeg 48, 3530 Houthalen Tel. 011/60.33.87 – Fax. 011/60.33.90 of via mail: secundair@limburg.schoolsport.be  Bij inschrijving per mail zal de school steeds een bevestiging vanwege SVS ontvangen! Gebeurt dit niet, dient de school telefonisch de inschrijving te controleren bij SVS!

Verdere inlichtingen kunnen eveneens bekomen worden op de provinciale schoolsportsecretariaten of bij SVS-Limburg: 011/60 33 87.

(1) SVS: Stichting Vlaamse Schoolsport; Open : staat voor alle leerlingen van alle onderwijsnetten uit gans België. (2) NA = niet-aangeslotenen;       VH = vergunninghouders WBV / NFCWB.

                           LEERKRACHTEN OMLOOP TERLAEMEN-                                    ZOLDER   –  zaterdag  22 oktober 2016(1)

 

                                     

Algemeen

De open ontmoeting wielrennen, is een organisatie van de Stichting Vlaamse Schoolsport Limburg i.s.m. de Wielerbond Vlaanderen (WBV)- afdeling Limburg en de Vlaamse wielerschool Limburg o.l.v. Marc Wauters en m.m.v.  de omloop Terlaemen-Zolder, de gemeente Heusden-Zolder en het Rode Kruis Heusden-Zolder.

 

Voor wie

Voor alle jongens en meisjes, leraars en leraressen, voor niet-vergunninghouders (=niet-aangeslotenen) en voor vergunninghouders van de wielerfederaties (WBV, NFCWB, …).

MINIMUM LEEFTIJD: geboren in 2008

 

Programma

 

Het programma van deze open ontmoeting voorziet het vertrouwde programma met de wegritten op de omloop voor niet-aangeslotenen en aangeslotenen in combinatie met de behendigheidsproeven en een spurtproef.

 

> Behendigheidsproeven (va. 9.15u – 12.25u) – cartcircuit Een behendigheidscircuit met een aantal fietsproeven van WBV onder toezicht van een erkend opleider. Keuze van de fiets is vrij.

Alle deelnemers kunnen zich hier aan te melden! Doorlopende deelname mogelijk.

> Tijdrit (va. 9.15u – 12.25u) – cartcircuit Deze spurtproef gebeurt onder de begeleiding van ervaren begeleiders. Keuze van de fiets is vrij. Alle deelnemers kunnen zich hier aan te melden! Doorlopende deelname mogelijk.

> WEGRITTEN op de omloop.   (tijdschema) (2)

09.15 uur Reeks 1 (Basisonderwijs) Reeks 2 (Basisonderwijs) (Wordt gestart 2 min. na Reeks 1) VH geboren in 2005 en 06 2 ronden (8 km) gecontroleerd achter voorrijders. VH geboren in ’07 en ’08 2 ronden (8 km) gecontroleerd achter voorrijders.
ca.09.19 uur Reeks 3 (Basisonderwijs) (Wordt gestart 2 min. na Reeks 2 ) NA geboren in ’05, ’06, ’07 en ’08 1 ronde (4 km) gecontroleerd achter voorrijders.
ca.09.40 uur Reeks 4 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’04 (meisjes ’04 en ’03) 2 ronden (8 km)gecontroleerd achter

voorrijders.(Laatste 500m vrij).

ca.10.10 uur Reeks 5 (Secundair onderwijs) VH geboren in ’04 en ’03 (meisjes ’04, ’03 en ’02) 4 ronden (16 km).
ca.10.40 uur Reeks 6 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’03 (meisjes ’02) 2 ronden (8 km)gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
ca.11.10 uur Reeks 7 (Secundair onderwijs) VH geboren in ’02 (meisjes ’01) 5 ronden (20 km).
ca.11.55 uur Reeks 8 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’02 (meisjes ’01) 3 ronden (12 km)gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
ca.12.25 uur Reeks 9 (Leerkrachten dames & heren) Leerkrachten (dames en heren) 7 ronden (28km)- eerste 2 ronden in groep. Leerkrachten t.e.m. 39j, 40j – 49j en 50j. en ouder (3 cat.) Modaliteiten zie verder.
ca.13.20 uur Reeks 10 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’01 en ’00 (meisjes ’00 en ’99) 3 ronden (12 km)gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
ca.13.50 uur Reeks 11 (Secundair onderwijs) VH geboren in ’01 en ’00 (meisjes ’00 en ’99) 6 ronden (24 km).
ca.14.40 uur Reeks 12 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’99 en vroeger (meisjes ’98 en vroeger) 4 ronden (20 km)gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
ca.15.25 uur Reeks 13 (Secundair onderwijs) VH geboren in ’99 en vroeger (meisjes ’98 en vroeger) 7 ronden (28 km).

Belangrijk

– De deelnemers moeten zich minstens 30 minuten voor het begin van hun reeks aanmelden op het secretariaat. – De aangeslotenen(vergunninghouders) dienen hun wielerboekje en vergunning voor te leggen en te laten afstempelen. – De deelnemers dienen ten minste 10 minuten voor de start van hun reeks op de startplaats aanwezig te zijn. – Bij een te groot aantal deelnemers kunnen reeksen opgesplitst worden.

– Kleedkamers zijn voorzien even voorbij de start in de Boxen van de pitlane. – De douches bevinden zich onder in de controletoren bij de start. – Voor de samengestelde reeksen wordt desgevallend een apart klassement opgemaakt. – Info over de maximale verzetten voor vergunninghouders (zie Wiebo Wielergids) kan u hier raadplegen.

 

Deelnamebijdrage

 

Deelname in de onkosten: 1,5 Euro (bij het afhalen van het rugnummer betaalt men 2,5 Euro, bij inlevering ontvangt men 1 Euro terug).

 

 

 

 

 

 

Aandenken – medailles

 

Het uitreiken van de aandenken en medailles gebeurt onmiddellijk na afloop van de rit op de omloop voor alle reeksen!

Basisonderwijs

– deelname-aandenken voor alle deelnemers. Secundair Onderwijs:

– Vergunninghouders(=Aangeslotenen): medailles voor de eerste drie van elk geboortejaar en geslacht.

– Niet-vergunninghouders(=Niet-Aangeslotenen): medailles voor de eerste drie van elk geboortejaar en geslacht.

 

Leerkrachten

 

Omwille van de promotie van de wielersport naar de leerlingen, vragen wij aan de deelnemende leerkrachten om ook effectief promotie te voeren voor dit fietsevenement en minstens 4 leerlingen mee te brengen naar deze schoolsportactviteit. (M.a.w. leerkrachten kunnen slechts deelnemen indien zij met 4 leerlingen, vergunninghouders of niet-vergunninghouders, deelnemen). Gedubbelde leerkrachten/renners kunnen uit koers genomen worden. Apart damesklassement.

 

Belangrijke aandachtspunten

 

Valhelmen zijn verplicht. Ter plaatse worden er valhelmen tegen een waarborg uitgeleend. De rugnummers worden eveneens tegen een waarborg uitgeleend. Koersfietsen (20 stuks) worden ter beschikking gesteld voor deelnemers die geen koersfiets bezitten. Opgelet het aantal is beperkt en deze zijn met een vast versnelling. Omwille van het aantal deelnemers aan dit fietsevenement, graag zoveel mogelijk zelf fiets voorzien!

Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij hun identiteitskaart meebrengen, de vergunninghouders (aspiranten,nieuwelingen en juniores WBV / NFCWB) / …) hun vergunning en wielerboekje (voor te leggen en te laten afstempelen).

Inschrijven

 

De inschrijvingen moeten uiterlijk op 07 oktober 2016 toekomen op volgend adres: SVS – Limburg, Mooksteeg 48, 3530 Houthalen Tel. 011/60.33.87 – Fax. 011/60.33.90 of via mail: secundair@limburg.schoolsport.be  Bij inschrijving per mail zal de school steeds een bevestiging vanwege SVS ontvangen! Gebeurt dit niet, dient de school telefonisch de inschrijving te controleren bij SVS!

Verdere inlichtingen kunnen eveneens bekomen worden op de provinciale schoolsportsecretariaten of bij SVS-Limburg: 011/60 33 87.

(1) SVS: Stichting Vlaamse Schoolsport; Open : staat voor alle leerlingen van alle onderwijsnetten uit gans België. (2) NA = niet-aangeslotenen;       VH = vergunninghouders WBV / NFCWB.