PK junioren in Achel: “Warme oproep voor organisatoren”

PEER – Limburg kent met Achel zijn locatie voor het provinciale kampioenschap op de weg voor junioren in 2017. Vrijdagavond werden alle geïnteresseerde organisatoren uitgenodigd op de hoofdzetel van Cycling Vlaanderen Afdeling Limburg voor de toekenning van de kampioenschappen. “We zijn blij dat zo’n sterkhouder binnen het Limburgse wielrennen ook nu weer zijn steentje bijdraagt”, vertelde voorzitter ad interim Jos Mondelaers.

Het veldrit- en pisteseizoen bereikt stilaan zijn hoogtepunt, toch is het nieuwe wegseizoen niet ver meer af. In maart starten de renners en rensters weer aan een boeiend jaar en ook de provinciale kampioenschappen zullen voor veel van hen weer een doel worden. Cycling Vlaanderen Afdeling Limburg maakte dan ook al vroeg werk van de toekenning van de provinciale kampioenschappen. “We willen organisatoren zekerheid geven, want zo’n provinciaal kampioenschap geeft toch steeds een extra dimensie aan een wedstrijd”, ging Jos Mondelaers verder.

Voorlopig werd enkel het kampioenschap voor junioren op 14 mei aan Achel toegewezen. Voor de overige kampioenschappen is het nog even wachten. “Jammer genoeg kwam enkel de organisator van Achel opdagen. We doen een warme oproep aan de organisatoren om zich te melden. Op de kalendervergadering krijgen ze de kans om in te tekenen op de overige kampioenschappen.”

Recreatieve kalender blijft op peil

Naaste de toekenning van de provinciale kampioenschappen werd ook de recreatieve kalender voor Limburg in een definitieve vorm gegoten. “Het aantal blijft zo goed als op peil. Met iets meer dan honderd recreatieve tochten zijn we weer blij met de inzet van onze organisatoren”, vertelde Luc Gerards.