Afdeling Limburg en Wielerschool werken aan stabiliteit jongeren

ZOLDER – Core stability is misschien wel het meest gebruikte woord in de wielerwereld van de afgelopen jaren. Een belangrijk onderwerp waar ook Cycling Vlaanderen afdeling Limburg en de Limburgse Wielerschool werk van maken. “Een belangrijke samenwerking voor de jeugd”, liet voorzitter ad-interim Jos Mondelaers optekenen.

Elke donderdag verzamelen 26 jonge renners en rensters aan het Circuit van Zolder voor een sessie core stability. “Het is belangrijk dat we jongeren al op een jonge leeftijd helpen met hun stabiliteit”, vertelde Mondelaers. “Daarom hebben we samen met de Vlaamse Wielerschool ook dit project op poten gezet. De afdeling financiert de lessen volledig, waardoor de jongeren kosteloos een hele winter lang aan hun stabiliteit kunnen werken.”

Een mooi samenwerking dus tussen de wielerschool en de afdeling. “Wielrennen houdt veel meer in dan enkel hard fietsen”, onderstreepte Marc Wauters nog eens het belang van deze sessies. “Het is belangrijk dat een renner, en niet-renner, werkt aan zijn balans. Hoe vroeger we hier mee kunnen beginnen, hoe beter. We willen met de Vlaamse Wielerschool een voorbeeld zijn voor de wielersport.”

De sessies lopen nog tot begin volgend jaar.

has_3200 has_3202 has_3197