Ook PK elite en beloften toegewezen aan Achel

PEER – Naast het provinciaal kampioenschap voor junioren zullen ook de elite en beloften hun provinciale titelstrijd beslechten in Achel op 14 mei. “We zijn blij dat we ook dit kampioenschap hebben kunnen toekennen”, vertelde voorzitter ad interim Jos Mondelaers.

Tijdens de eerste aanbesteding gaf de organisatie al aan ook dit kampioenschap te willen organiseren. “Toen konden we nog geen definitieve bevestiging geven. Aangezien de Omloop van de Fruitstreek in Alken een optie op deze datum had, omdat ze vorig jaar op dat moment organiseerden”, ging Mondelaers verder.

Op 1 december moesten alle aanvragen binnen zijn. “Alken deed tot nog toe geen aanvraag en de organisatie gaf aan later op het seizoen hun koers op poten te willen zetten. Nu dat de datum vrijgekomen is, kunnen we het PK voor elite en beloften ook aan Achel toewijzen. Daarmee kunnen ze er een mooie koersdag van maken met twee provinciale kampioenschappen.”

Ook voor het provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen lijkt het goed te komen. “Al enkele organisatoren hebben aangegeven interesse te hebben in het PK voor nieuwelingen. Op de kalendervergadering begin januari zullen we de overgebleven kampioenschappen toewijzen.” 

Foto – Roland Pipeleers