Nieuwe coach(en) voor de weg: “Twee in plaats van één”

Er waait stilaan een nieuwe wind binnen Cycling Vlaanderen Afdeling Limburg. Donderdag werd de nieuwe coach voor de weg voorgesteld. “Zeg maar coachen. We kozen voor François Lambrechts én Dieter Gerards”, vertelde voorzitter ad-interim Jos Mondelaers.

Twee coachen in plaats van één dus. “Met François Lambrechts hebben we iemand met bakken ervaring. Hij is de geknipte persoon om met onze jonge Limburgse renners op pad te gaan. François zal daarnaast Dieter Gerards verder opleiden. Dieter heeft al ervaring als ploegleider, maar met iemand als François naast hem kan hij zijn kennis alleen maar uitbreiden”, ging Mondelaers verder.

Daarmee kiest de Limburgse Afdeling voor continutiet. “Door Dieter nu de kans te geven om mee te lopen als assistent-coach, krijgt hij de kans om zich te ontwikkelen en in te werken. Als François hem goed bevindt, wordt hij over vier jaar onze hoofdcoach. Hiermee denken we volop aan de toekomst.”

François Lambrechts zal de meeste koersen voor zijn rekening nemen dit jaar, met Dieter Gerards als assistent. Toch krijgt Dieter ook de kans en het vertrouwen om in sommige koersen al meteen als hoofdcoach op te treden. “In onze ogen is er geen betere manier om de kneepjes van het vak te leren”, besloot Mondelaers.