Afdeling Limburg stelt nieuwe voorzitter, jeugdvoorzitter én penningmeester aan

PEER – De Limburgse Afdeling heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het opzetten van een nieuw dagelijks bestuur. Vrijdagavond werd alles door de raad van bestuur goedgekeurd. Afdeling Limburg start vanaf 2017 met een nieuwe voorzitter, jeugdvoorzitter én penningmeester. “Hopelijk kunnen we zo het Limburgse wielrennen terug op de rails krijgen”, vertelde de kersverse voorzitter Jos Mondelaers.

Daarmee kent u meteen ook de eerste ‘nieuwe’ naam. Jos Mondelaers was na het aftreden van Roland Alenis al voorzitter ad interim, maar zal dus vanaf 2017 de taak volledig opnemen. Met hem heeft de Limburgse Afdeling iemand aan het roer met bakken ervaring. Albert Derwael neemt dan weer de taak van penningmeester over.

Onverwacht gaf ook Eddy Mellemans al na één jaar de fakkel van jeugdvoorzitter door. “Omwille van gezondheidsredenen liet hij ons vorige week weten”, vertelde Mondelaers. “Gelukkig hebben we met Brecht Toelen een enthousiaste kerel klaarstaan om die taak over te nemen. Brecht begint ad interim voor een jaar en zal als alles goed gaat eind 2017 dan echt aangesteld worden.”

Koersen deed Brecht Toelen zelf nooit. “Toch heeft hij een duidelijke link met het jeugdwielrennen. Sinds 2012 zet hij het jeugdveldrijden in de schijnwerpers met start-box. Hij is ook de organisator van de jeugdcyclocross in Hechtel. We hebben er alle vertrouwen in dat hij mee het jeugdwielrennen in Limburg terug op de kaart kan zetten.”

Net zoals bij de twee nieuwe weg coachen kiest Afdeling Limburg dus ook nu weer voor een gezonde mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. “Hopelijk kunnen we zo de toekomst van het Limburgse wielrennen verzekeren en bouwen op een positieve manier”, besloot Mondelaers.