SVS Wedstrijden te Kattevenia op 15 November

WOENSDAG 15 november 2017

Organisatie

SVS-Limburg i.s.m. het Technisch Instituut St.-Lodewijk Genk, Cycling Vlaanderen-Limburg, de stedelijke sportdienst Genk en Sport Vlaanderen – centrum Kattevenia. De proeven staan onder toezicht van een erkend opleider

Voor wie

Voor alle jongens en meisjes, leraars en leraressen, voor niet-vergunninghouders (=niet-aangeslotenen) en voor vergunninghouders van de wielerfederaties (WBV, NFCWB, …).   (Keuze van de fiets is vrij). (1) MINIMUM LEEFTIJD : geboren in 2006. (Verplicht identiteitskaart mee te brengen!!)

Plaats

Bloso-centrum Kattevenia te Genk (E 314 richting Aken, afrit 32 Genk-Oost, richting Genk, 1ste rotonde links).

Programma 

> Mountain-Bike tocht (doorlopend) In groepjes van 15 à 20 deelnemers wordt onder begeleiding een mountainbike-tocht gemaakt van ca. 40 min. Voor alle deelnemers!  Verzamel tijdig aan de startplaats van de tourtocht! (De 15 à 20 deelnemers die zich eerst aanmelden kunnen telkens starten. Je kan dit doen voor of na afloop van de cross – reeksen, rekening houden met de starturen die ter plaatse zullen meegedeeld / uitgehangen worden).

> Cross – reeksen veldrijden (tijdschema)  (3)

 

13.45 uur

13.47 uur

Reeks 1 (Secundair onderwijs)  &    Reeks 2 (Basisonderwijs) NA geboren in ’05 en ’04 2 kleine ronden gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).

NA geboren in 2006 2 kleine ronden gecontroleerd achter voorrijders

14.10 uur Reeks 3 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’03 2 ronden gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
14.30 uur Reeks 4 (VH) VH geboren in ’00, ’99, ’98 en vroeger

4 ronden

Reeks 5 (Leerkrachten) Leraars en leraressen 4 ronden, klassement volgens leeftijd (voor leerkrachten: t.e.m. 39j, 40j – 49j en 50j en ouder (= 3 cat.). Aparte klassering dames.
14.50 uur Reeks 6 (VH) VH geboren in ’05, ’04, ’03, ’02 en ’01  4 ronden, klassement volgens leeftijd
15.25 uur Reeks 7 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’02 2 ronden gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
15.45 uur Reeks 8 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’01 2 ronden gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).
16.05 uur Reeks 9 (Secundair onderwijs) NA geboren in ’00, ’99, ’98 en vroeger  2 ronden gecontroleerd achter voorrijders.(Laatste 500m vrij).

 

Belangrijk

– Omloop:   1 kleine ronde = 1,5 km   –    1 ronde = 2 km     – Aanmelden voor een bepaalde reeks kan vanaf  50 minuten tot 15 minuten voor de start van die reeks !  Aan de startlijn, 10 minuten voor het startsignaal ! – Bij een te groot aantal deelnemers kunnen reeksen opgesplitst worden en bij een te beperkte bezetting kunnen reeksen desgevallend samengevoegd worden. – Voor samengestelde reeksen is er een apart klassement voorzien. – Valhelmen zijn verplicht. Ter plaatse worden valhelmen tegen afgifte van identiteitskaart uitgeleend! – Fietsen (mountainbikes) worden ter plaatse door de organisatie ter beschikking gesteld voor diegenen die geen fiets bezitten. Waarborg = identiteitskaart!

Deelnamebijdrage

De deelname in de organisatiekosten bedraagt 1,50 Euro. (bij het afhalen van het rugnummer betaalt men 2,50 Euro., bij inlevering ontvangt men 1 Euro. terug).

Aandenken – medailles

Het uitreiken van aandenken en medailles gebeurt onmiddellijk na afloop van de crossreeks aan de aankomst. Dit is van toepassing op alle reeksen.

Basisonderwijs: – Deelname-aandenken voor alle deelnemers na afloop van alle proeven. Secundair Onderwijs: – Vergunninghouders(=aangeslotenen): medailles voor de eerste drie van elk geboortejaar en geslacht.

– Niet-vergunninghouders(=niet-aangeslotenen): medailles voor de eerste drie van elk geboortejaar en geslacht.

Leerkrachten

Omwille van de promotie van de wielersport naar de leerlingen, vragen wij aan de deelnemende leerkrachten om minstens 4 leerlingen mee te brengen om deel te nemen. Het is maar een kleine moeite om ook enkele leerlingen mee te brengen. Gedubbelde leerkrachten/renners kunnen uit koers genomen worden.

 Inschrijven

De inschrijvingen dienen uiterlijk op 25 oktober 2017  toe te komen op volgend adres : SVS – Limburg, Mooksteeg 48, 3530 Houthalen-Helchteren. Tel. : (011) 60 33 87 – via mail: secundair@limburg.schoolsport.be of door Fax : (011) 60 33 90. Bij inschrijving per mail zal de school steeds een bevestiging vanwege SVS ontvangen! Gebeurt dit niet, dient de school telefonisch de inschrijving te controleren bij SVS!

Meer inlichtingen kunnen bekomen worden op hoger vermeld adres of op de provinciale SVS- secretariaten.

(1)  Open : voor alle leerlingen uit alle onderwijsnetten van België. (2)  N.A. : niet aangeslotenen (3) In functie van het aantal deelnemers kunnen reeksen gesplitst of samengevoegd worden.