Sportmedische keuring bij de vergunningsaanvraag 2018

Wil je een competitievergunning aanvragen bij Cycling Vlaanderen? Lees dan zeker eerst onderstaand bericht. Je vergunning kun je aanvragen via deze link: http://competitie.dewielerbond.be/WBVvoorjou/Lidworden2018.aspx?Disc=67.

Nadat je hier alle gegevens correct hebt ingevuld krijg je een bevestigingsmail met daarin de link naar de online module van je sportmedisch onderzoek. Een sportmedisch onderzoek is verplicht als je aan competitie wielrennen wil doen.

Hoe doe ik dat?

Via https://www.sportkeuring.be/ geef je je geboortedatum, je geslacht en de sport die je wil beoefenen in (Fietsen: wielrennen – vergunningsaanvraag). Hierna vul je een korte vragenlijst in. De antwoorden hierop stuur je via deze website door naar je arts. Hou dan zeker je rijksregisternummer bij de hand (achterzijde identiteitskaart of SIS-kaart).

Nadat je alles hebt doorgestuurd maak je een afspraak met je arts. Hij/zij bepaalt je medische geschiktheid en bevestigt deze online aan Cycling Vlaanderen. Geen papieren meer: alles gebeurt online!

Een jaarlijks sportmedisch onderzoek bij een sportarts is verplicht! Bij vragen, neem gerust contact op met ons via: info@cycling.vlaanderen