Nieuwe versterking voor het Limburgse bestuur

PEER – Het Limburgse bestuur van Cycling Vlaanderen is al twee jaar bezig met het aantrekken van nieuwe krachten. Ook dit jaar verwelkomen ze versterking in de vorm van een ondervoorzitter. Ludo Smeyers zal deze rol op zich nemen.

Ludo Smeyers, al jaren UCI-commissaris, is daarmee helemaal terug. “Ik ben blij dat het dagelijkse bestuur weer volledig is”, vertelde Jos Mondelaers. “Ludo gaat op pensioen en krijgt daardoor weer meer vrije tijd. We zijn verheugd dat hij die tijd in het Limburgse wielrennen wil steken. Hij is de geknipte persoon als ondervoorzitter.”

Verder werd tijdens de algemene vergadering ook Brecht Toelen officieel verkozen tot jeugdcoördinator. Hij nam deze functie afgelopen seizoen al ad interim voor zijn rekening.

Dieter Gerards alleen wegcoach

Afgelopen seizoen maakte Dieter Gerards zijn opwachting als nieuwe wegcoach aan de zijde van Swa Lambrechts. Laatstgenoemde besloot het volgend seizoen rustiger aan te doen. “Dieter neemt daarom de taak volledig voor zijn rekening”, vertelde Mondelaers. “We zijn Swa enorm dankbaar voor zijn inzet als wegcoach. Hij blijft wel nog actief binnen het Limburgse wielrennen.”