Wielrennen volgen op de eerste rij? Kom het ontdekken!

Uitzoeken wie de millimeterspurt won. De Limburgse talenten van morgen als eerste aan het werk zien. Altijd op de eerste rij staan bij wielerwedstrijden. Het is maar een greep uit het boeiende weekend van een wedstrijdcommissaris. Misschien is het ook wel iets voor jou?Cycling Vlaanderen afdeling Limburg geef je de kans om dat te ontdekken.

Als Limburgse afdeling zijn ze naarstig op zoek naar nieuwe wedstrijdcommissarissen. “Daarom willen we mensen die interesse hebben de kans geven om een dag mee te lopen. Zo krijgen ze op een unieke manier de andere kant van het wielrennen te zien”, vertelde voorzitter Jos Mondelaers.

Wedstrijdcommissaris zijn is geen eentonige taak. “Inschrijven, uitslag opmaken, de wedstrijd volgen, de passages aan de aankomst noteren … De taak van commissaris is boeiender en afwisselender dan veel mensen denken. Om dat duidelijk te maken krijgen geïnteresseerde nu de kans om het eens zelf te zien en ondervinden. Hopelijk kunnen we zo weer een deel enthousiaste commissarissen verwelkomen binnen de Limburgse afdeling. ”

De geïnteresseerde kunnen steeds een mailtje doen naar glennalenis@wbvl.be en dan wordt er samen bekeken welke wedstrijd er het best geschikt is.