Alle provinciale kampioenschappen de deur uit

Voor het tweede jaar op rij is Cycling Vlaanderen afdeling Limburg erin geslaagd om meteen alle provinciale kampioenschappen op de weg aan te besteden. Kerniel, Zutendaal en Sint-Truiden zullen als gaststad fungeren.

“We zijn blij dat we opnieuw organisatoren hebben gevonden voor onze provinciale kampioenschappen op de weg”, vertelde Jos Mondelaers, voorzitter van de Limburgse afdeling. “Kerniel tekende present voor de nieuwelingen, junioren en belofte/elite zc.”

Ook voor de master en amateurs werd er een locatie gevonden. “Zutendaal zal the place to be zijn voor hen. De aspiranten gaan normaal onder de vleugels van KZLWC aan de slag in de buurt van Sint-Truiden.”

Dames jeugd

Vorig jaar ontstond er veel commotie na het kampioenschap voor dames jeugd. “Dat viel ook bij ons niet in dovemansoren. Aangezien ze in andere provincies met hetzelfde probleem zitten, hebben we over de grenzen heen een overleg opgestart. Binnenkort hopen we met een oplossing te komen, zodat de dames jeugd ook een volwaardige titelstrijd kunnen uitvechten. Ook voor de piste wordt een oplossing in die richting gezocht.”

Nieuwe WPV-voorzitter

Er is nog nieuws te melden. “De Limburgse afdeling moet op zoek naar een nieuwe voorzitter Weg-Piste-Veld. Glenn Alenis heeft besloten om te stoppen omwille van tijdsgebrek. Alles is een goede verstandhouding verlopen en hij blijft wel aan boord als commissaris.”

Naast een wegcoach, want ook Dieter Gerards besloot te stoppen, moet de Limburgse afdeling dus een opvolger voor Alenis zoeken