Verplichte gezondheidssessies

Net als de vorig jaren organiseert Belgian Cycing in samenwerking met de provinciale afdelingen van Cycling Vlaanderen gezondheidssessies voor de juniores. Deze sessies zijn verplicht voor de eerstejaars juniores of voor die renners die hun wielercarrière als tweedejaarsjunior aanvangen. Eén deelname aan de gezondheidssessies volstaat (sportreglementen CyV Art. 201.18 en Art. 112.46 van het reglement BelCy)

Elke junior (17-18 jaar) dient verplicht een informatiesessie te volgen i.v.m. het Antidopingbeleid, in de sporttakdisciplines weg, piste, veld, BMX en mountainbike Bij niet deelname kan een renner NIET deelnemen aan Provinciale Kampioenschappen, Kampioenschappen van Vlaanderen en Belgische Kampioenschappen.

Overzicht van de sessies in de andere provincies (aanvang telkens om 19u30): 
Woensdag 3 april: Foyer van het OC De Schouw, Tweelindenstraat (zijstraat Stegelstraat) Lichtervelde
Vrijdag 5 april: Auditoriacomplex van de KUL, Parkstraat 49 te 3000 Leuven
Dinsdag 16 april: OC De Kluize, Sportstraat 3, 9860 Oosterzele
Donderdag 18 april: Zaal De Schalm Landwaartslaan 99 Genk
Donderdag 25 april: Gemeenschapscentrum Jan Vandernoot, Mudaeusstraat 9, 2960 Brecht