CYCLOBAL

Cyclobal is een sport die voetbal met wielrennen combineert. Al meer dan honderd jaar wordt het over heel de wereld beoefend, maar toch is het enkel in Duitsland een bekende sport. België telt vier clubs en twee daarvan bevinden zich in Limburg. De clubs in Beringen en Genk zetten zich al jaar en dag vol in om deze technisch veeleisende sport in leven te houden. 

De renner en zijn fiets moeten één zijn om vol te kunnen spelen voor de overwinning. Jong beginnen is dan ook aangeraden, daarom zetten Cyclobal Genk ’68 en Cyclobal HZG Beringen vol in op de jeugdwerking. 

Internationaal

Cyclobal is zeker geen sport voor in een klein zaaltje achter een Vlaams café. Aangezien er in België slechts vier clubs zijn,  spelen de spelers regelmatig wedstrijden tegen Duitse of Nederlandse ploegen.  Er is ook een Wereldbeker, daar mogen de beste ploegen per land aan deelnemen. Er worden tien manches georganiseerd waaruit de acht beste ploegen door middel van een regelmatigheidscriterium worden gekozen, die het dan in de grote finale tegen elkaar mogen opnemen.

LIMBURGSE CLUBS

CYCLOBAL GENK ’68 

Sportzaal Roerstraat
Roerstraat 3, 3600 Genk
FACEBOOK

CYCLOBALCLUB HZG BERINGEN

Sportzaal ‘t Beverke
Beverpad 15, 3851 Bervlo
FACEBOOK

Koen Uitterhaegen
uitkoen@hotmail.com

Niels Dirikx
niels_dirikx@hotmail.com

KALENDER

indoor